Wonderlijke paarse vormen in petrischaaltje

Nieuwsbrief 5-2024 Transitie Proefdiervrije Innovatie

Help mee TPI.tv te verbeteren

TPI.tv is een videoplatform dat experts wil verbinden en informatie over proefdiervrije innovaties toegankelijk wil maken. Op dit moment wordt er bij het RIVM gewerkt aan het verbeteren van dit platform. Zo hopen we in de toekomst nog meer studenten en jonge professionals te bereiken en te inspireren om proefdiervrij onderzoek te doen. Help jij mee om TPI.tv te verbeteren? Vul dan deze vragenlijst in of deel deze met collega’s! Het invullen duurt slechts 5 minuten en je maakt ook nog eens kans op een VVV-cadeaukaart!

Fotomoment labonderzoek

Subsidieoproep geopend voor onderzoek naar doorontwikkeling van humane meetmodellen

Om de ontwikkeling van humane meetmodellen te stimuleren, hebben de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF), ZonMw en Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland) binnen het onderzoeksprogramma Humane Meetmodellen een nieuwe subsidieoproep opengesteld: Human Measurement Models: Next Steps in Model Development. Deze oproep is gericht op het doorontwikkelen van veelbelovende humane meetmodellen. Het is een vervolg op de twee eerdere financieringsrondes, die hebben geleid tot de financiering van 13 projecten. Met deze nieuwe subsidieoproep willen we de volgende stap richting toepassing bij de patiënt mogelijk maken.

Op 10 juni van 15:00 tot 16:00 organiseren we een online informatiebijeenkomst, die bijgewoond kan worden via deze link
Lees hier het hele nieuwsbericht.

Bevindingen doornemen

Global Education Hub stimuleert onderwijs proefdiervrije innovaties

TPI Utrecht en PETA UK hebben het initiatief genomen om een Global Education Hub op te richten. Doel van het platform is het wereldwijd stimuleren van het onderwijs in proefdiervrije methoden. Een integratie van deze methoden in onderwijscurricula en cursussen, van de middelbare school tot bijscholingscursussen voor professionals, is nodig om een verschuiving naar proefdiervrij onderzoek als norm te bevorderen. Lees meer.

foto Global Education hub

Pascalle van Loo nieuwe voorzitter Willy van Heumenfonds

Hoofd van de Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht Pascalle van Loo is per 14 mei de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Willy van Heumenfonds. Pascalle volgt hiermee Ben Hamel op, die sinds 2018 voorzitter was en afscheid neemt van de stichting. Het Willy van Heumenfonds, ofwel de stichting ‘Stimuleringsfonds Alternatieven voor Proefdieren’, zet zich in voor meer dierenwelzijn door het stimuleren van alternatieven voor proefdiergebruik binnen onderzoek. Lees meer.

Vrouw poseert met hond

Dit zijn de top 3 genomineerden voor de Hugo van Poelgeestprijs 2024!

De top 3 genomineerden voor de Hugo van Poelgeestprijs zijn bekend! Onze jury heeft uit ruim twintig inzendingen maar liefst drie jonge, proefdiervrije wetenschappers uitgekozen die aanstaande november kans maken op de Hugo van Poelgeestprijs en een geldprijs van €5.000,-.
Maak kennis met de top 3 genomineerden

Logo Hugo van Poelgeestprijs

Terugblik op het Proefdiervrij Event 2024

Afgelopen Wereldproefdierendag (24 april 2024) vond het jaarlijkse Proefdiervrij Event plaats. Tijdens het event stond proefdiervrije innovatie centraal: wetenschappers, beleidsmakers en experts kwamen bijeen om een toekomst te creëren waarin wetenschap en compassie hand in hand gaan. Als kers op de taart werd ook de winnaar van de Proefdiervrij Venture Challenge 2024 bekend gemaakt.

Op deze pagina kun je de foto’s bekijken die tijdens het event gemaakt zijn en vind je meer informatie over de samenwerkingsmogelijkheden en LinkedIn groep van St. Proefdiervrij: de Animal Free Gallery.

De Animal Free Gallery is jouw platform om successen te delen, kennis uit te wisselen, en te netwerken met gelijkgestemde professionals en wetenschappers. Meld je hier aan.

Terugblik event