Wonderlijke paarse vormen in petrischaaltje

Nieuwsbrief 6-2024 Transitie Proefdiervrije Innovatie

Respectvolle dialoog en verbinding tijdens de conferentie ‘The 3Rs and NAMs: all inclusive!’

Op 19 juni kwamen meer dan 170 mensen uit de netwerken van dierproeven en proefdiervrije innovatie samen in Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Ook sloten meer dan 70 mensen online aan. Gezamenlijk hebben we verkend wat de toekomst kan zijn van op mensen gebaseerde biomedische en translationele wetenschap en hoe daar vanuit cost IMP3ROVE aan wordt bijgedragen. Lees meer

conferentie 19 juni 2024

Heeft u 5 minuten voor proefdiervrije innovaties?

Vanuit het 3Rs Centrum Utrecht nodigen we u uit om onze vragenlijst in te vullen over toegang tot New Approach Methodologies (NAMs) expertise, ook wel proefdiervrije innovaties genoemd. Met deze vragenlijst willen wij informatie verzamelen over hoe respondenten de toegang tot NAMs expertise ervaren, en ook hoe deze toegang verbeterd kan worden. Het kost u ongeveer 5 minuten om de vragenlijst in te vullen: Qualtrics Survey | Qualtrics Experience Management (uu.nl)

De vragenlijst is in het Engels. U kunt deze invullen tot en met 30 juni 2024. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Birgit Goversen op b.goversen@uu.nl.  

enquete 3Rs

Doe mee met de webinar van Young TPI!

Wil je leren hoe je je in vitro werk het meest betrouwbaar kunt maken? Of wil je meer te weten komen over hoe validatie van nieuwe modellen plaatsvindt? Doe dan mee aan het Young TPI webinar “Roadmap naar dierproefvrije wetenschap” op 24 juni van 15:30-17:00!

We verwelkomen Dr. Amanda K. Ulrey, voorzitter van IIVS, die een presentatie zal geven over goede praktijken voor in vitro studies en Dr. Milena Mennecozzi, wetenschappelijk projectleider bij EURL ECVAM, die een lezing zal geven over validatie van Organ-on-Chip gebaseerde methoden.

Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen? Registreer je dan hier. We hopen jullie te zien op de 24e!

foto Young TPI Webinar III Roadmap animal-free science

30 augustus 2024 Workshop “Systematic review of animal studies”

ZonMw en Radboud umc organiseren op 30 augustus de 1-daagse workshop op locatie ‘Systematic review of animal studies’ in het Radboud Universitair Medisch Centrum, Nijmegen, Nederland.

Vind hier meer informatie en schrijf je hier in.

workshop systematic reviews

September 18–20: The 2024 European Congress on Alternatives to Animal Testing - Linz, Austria

Dit jaarlijkse congres biedt iedereen die werkt in het veld van 3V’s, NAM’s en de transitie naar proefdiervrije innovatie de mogelijkheid om wetenschappelijke ervaringen te delen over alternatieven voor diergebruik in de levenswetenschappen. Ook het Europese 3V’s-beleid en nieuwe concepten voor de implementatie van de 3V’s in academisch onderwijs op Europees en internationaal niveau komen aan bod.

Meer informatie en registratie: Congress 2024 - EUSAAT

foto EUSAAT